Andas gör vi väl alla eller…?

Andas gör vi väl alla eller…?

 

Du, jag och alla andra tar vårt första andetag den dagen vi föds.  I princip så fortsätter vi sedan helt naturligt att andas ut och in till den dagen vi gör vår sista utandning. Detta förstås förutsatt att vi inte drabbas av allvarlig sjukdom eller skada som gör att andningsfunktionen skadas.

 

Andningen är ju livsviktig för att vår hjärna och resten av kroppens funktioner ska fungera. Visst är det en fascinerande tanke att våra kroppar är så inställda på att andas att om du hamnar under vattenytan och inte kan ta dig upp innan luften i lungorna tar slut kommer du att andas in vatten, vilket förstås är förödande.

 

Vet du t.ex. att diafragman, som sitter i underkanten på din bröstkorg rör sig när du andas lite djupare? Samma diafragma är en av de funktioner som hjälper lymfflödet att cirkulera i din kropp. Lymfflödet har bland annat med immunförsvaret att göra. Förenklat kan man därför säga att om du varje dag någon gång rör dig så raskt att du blir andfådd så hjälper du ditt immunförsvar att fungera bättre. Detta är bara en av många exempel på att vi mår bra av att då och då andas lite djupare.

 

Så frågan är väl snarare hur vi andas.

Hur andas du?

Många av de kunder jag som Aukt. Andningsterapeut och massör träffar känner att det här med andningen är ett problem.

 

Känner du igen dig i något av följande påståenden?

  • Ibland får jag inte nog med luft.
  • Det är tungt att andas när jag går i en trappa.
  • Jag märker att jag lätt håller andan när jag blir stressad.
  • Jag har fått astmamedicin men tycker inte att den hjälper nämnvärt.

Då kan det mycket väl vara så att Lotorpsmetoden skulle kunna hjälpa dig!

Titta gärna på www.lotorpsmetoden.se

eller

www.suzannesmassage.com

 

Rulla till toppen